Verbijzonderde Fysiotherapeuten 
Van Zuilichem / Partners

   

Home

Fitkids


Omhoog


Waarom FITKIDS ?

FITKIDS is een fitness- en oefenprogramma dat speciaal voor kinderen met een chronische ziekte en/of beperking is ontwikkeld. Er wordt getraind onder professionele begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut in een gewone praktijk- of oefenruimte waar ook sporters zonder beperking trainen. Een belangrijk doel van FITKIDS is om de kinderen een nieuwe ‘life-style' aan te meten waarbij veel bewegen vanzelfsprekend is en vooral ook heel plezierig. FITKIDS is geen vervanging van fysiotherapie. Het leert het kind dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon mee kan doen aan activiteiten en sport.

Voor wie is FITKIDS?

Een FITKIDS-groep bestaat uit kinderen die verschillende beperkingen kunnen hebben, zoals diabetes, obesitas, cystic fibrosis, reuma, astma, cerebrale parese of andere chronische aandoeningen. Kinderen die vaak een gedwongen passief leven leiden, met weinig beweging.  Ook kinderen met aanpassingen en rolstoelers kunnen sporten. 

Programma FITKIDS

In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal. Plezier en ontspanning staan voorop. Het doel is om deze kinderen weerbaarder te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten. Iedere les wordt gestart met een gezamenlijke warming-up, waarna een individueel programma volgt. De les wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down. Voor nadere informatie kunt u www.fitkids.nu bezoeken. Voorts worden ook de ouders intensief bij het gehele traject betrokken en begeleid. Meedoen wordt zeer op prijs gesteld.

Doel is kinderen te laten instromen in een reguliere sportvereniging. Daarom kunnen kinderen kennismaken met tal van sporten. Elke drie maanden vindt er een evaluatie plaats.

Denkt u dat FITKIDS iets is voor uw kind? Zowel de huisarts, kinderarts, als kinderfysiotherapeut kan kinderen doorsturen naar FITKIDS. De verwijzing volgt dan na overleg met een van onze dichtstbijzijnde centra. Hanneke Kuipers (fysiotherapeut bij meervoudig gehandicapten), Yvonne Appelboom (kinderfysiotherapeut) en Saskia den Ouden (docent basisonderwijs) zijn verantwoordelijk voor de begeleiding.

Vergoeding FITKIDS

Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden het FitKidsprogramma. 

Onze Locaties FITKIDS 

Kruisgebouw Willemstad: Dinsdag van 16.00 - 1700 uur.
Begeleiding Hanneke Kuijpers en Saskia den Ouden
Contact: balie@vanzuilichempartners.nl

HealthCity Roosendaal:  Maandag en donderdag van 16.00-17.00 uur.
Begeleiding Hanneke Kuijpers en Saskia den Ouden
Contact: balie@vanzuilichempartners.nl

 Medisch Centrum Nieuw Gastel: Maandag en vrijdag van 17.00 - 18.00 uur.
Contact: balie@vanzuilichempartners.nl

Begeleiding Yvonne Appelboom en Mandy van de Bos

  

 

 

Copyright © 2002 Van Zuilichem en Partners
Last modified: 07 april 2012